Natuurwerkdag in de Oostermeint op 7 november 2020

Bericht van Leo op 12 oktober:

Ja, allemaal, de werving van deelnemers door de landelijke organisatie van de natuurwerkdag is stop gezet vanwege Corona. Dat betekent dat we nu met onze eigen mensen aan het werk gaan, tenzij de regels nog strenger worden. Let op de persconferentie(s) van Rutte c.s. We zullen in ieder geval in groepjes van maximaal 4 aan het werk te gaan, die ook alleen met elkaar koffie of thee drinken. Dat heeft het ook het voordeel dat je elkaar minder in de weg loopt. Tot gauw als er nieuwe besluiten genomen moeten worden!

We werken die dag van 10 tot 13 uur bij de poel en bij het insectenhotel. Kom je helpen? Je kunt je nog aanmelden bij Leo (via whatsapp of info@overbetuwegroennatuurlijk.nl). Groepjes kunnen na de koffie ruilen van werkzaamheden.
De omgeving nodigt uit tot een nadere kennismaking met een wandeling!

De Oostermeint is een ruilverkavelingsbosje langs de Langstraat in Driel, dat in het landschap van de Overbetuwe bijna uniek is: in 40 jaar van een kale aanplant veranderd in een (bijna) volwassen bosje van bijna 40 hectare.

15 jaar geleden heeft stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk hier een poel laten aanleggen, die echter aan het verlanden is. Nu is het tijd om weer water te vinden!
Meer bij de ingang van het bos ligt een groot insectenhotel. Dit hotel kunnen we opnieuw opknappen en de omgeving klaar maken voor een nieuw seizoen. Klaar voor solitaire bijen, en andere vliegers!

Vanuit Elst is de locatie per auto bereikbaar vanaf 2e Weteringsewal langs de Linge. Vanuit de rotonde op de N837 bij Driel is er een wegblokkade voor personenauto’s.

Route vanuit Elst naar de Oostermeint

Werkzaamheden:

Bij de poel:
uitsteken van wilgen en andere boompjes, in het water de lisdodde verwijderen.

Bij het insectenhotel:
nieuwe leem aanbrengen, riet op maat snijden voor aanvulling op open plekken . In de omgeving maaien van het gras en afzagen van opschot van de Abelen.

situatie bij de poel afgelopen augustus
Zoek

Nieuws ontvangen?

Schrijf je in en je krijgt van vanzelf het laatste nieuws. Je ontvangt een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.