Natuur en landschap

Natuur en landschap zijn belangrijke aandachtsgebieden voor ons. We kunnen genieten van dieren en planten, in hun eigen verbanden. In de natuur zien we onze cultuur weerspiegeld: hebben we respect voor andere levensvormen, geven we ze de ruimte? Speciale aandacht hebben we voor bijen, steenuilen en vleermuizen.

Bijen

Samen met de stichting Landschapsbeheer Gelderland hebben we een wilde-bijenwerkgroep gevormd. De werkgroep is actief met verschillende bijenhotels in de hele gemeente. 

Vleermuizen

Als mensen vragen hebben over vleermuizen staan vrijwilligers van SOGN klaar om hen te informeren en adviseren.

Steenuilen

Met de plaatsing van steenuilenkasten in de regio hopen we, in samenwerking met STONE een bijdrage te leveren aan de instandhouding van de soort.

In het landschap zien we hoe de cultuur heeft vorm gekregen, hoe we onze waterwegen behandelen, welke rol de landbouw heeft in onze maatschappij, hoe we leven en werken. Op een aantal gebieden zijn we actief onder andere in de Oostermeint en op de manier waarop we dichtbij huis recreëren, wandelen, fietsen en spelen. 

Natuurbeleving

Wandelpaden, fietspa­den en kleinschalige recreatiemogelijkheden dichtbij huis behoren tot natuurbeleving in je eigen groene leefomgeving. In het Hollanderbroek kun je twee routes wandelen over natuurlijke paden: Rondje Homoet (5,2 kilometer) en Rondje Kom (4,6 kilometer).

Natuurwerkdag

Soms zijn er speciale evenementen van een dag, zoals NL-Doet of de Landelijke Natuurwerkdag waar we aan meedoen.  

Landschapselementen

Het Oostermeintbosje aan de Langstraat in Elst is een voorbeeld van een landschapselement en onderdeel van de befaamde Hollanderbroekwandeling tussen Homoet en Park Lingezegen. Wij bieden jaarlijkse onze hulp aan om in dit bosje de natuurwaarde te versterken.

Search

Nieuws ontvangen?

Schrijf je in en je krijgt van vanzelf het laatste nieuws. Je ontvangt een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.