De Groene Loper: nieuwe wandelroute in De Park


De hele route is bewegwijzerd

De 4 voedselbossen in deelgebied de Park, te weten  De Parkse Gaard, EcoVredeGaard, Cidergaard en Santackergaard hebben samen met Landerij de Park de volgende aanvulling op de recreatiekaart van Park Lingezegen:

De Groene Loper is een rondwandeling die de vier genoemde voedselbossen verbindt met de Kasteeltuin van de Driestroom en met Landerij de Park. Hier kan geparkeerd worden en is een pleisterplaats, waar ook een permacultuur-tuin is, gespeeld kan worden en een kinderboerderij is. Langs de hele route zijn boomgaarden en bosstruwelen. Je kunt  De Groene Loper als folder hier  downloaden.

De wandeling loopt door het gras (vandaar de naam Groene Loper) langs de sloten over zogenaamde schouwpaden en langs hagen die door de voedselbossen onderhouden worden. Slechts op enkele plaatsen kruist het pad de verharde wegen in Landerij De Park. Wandelaars kunnen genieten van de natuur die in Park Lingezegen te beleven is en getuige zijn van de bijzondere initiatieven die langs deze route genomen zijn, zoals de voedselbossen, het bloemenbos, de kasteeltuin en Landerij de Park.

De 4 km lange route is te downloaden als gpx-track of te converteren voor andere wandel-navigatiesystemen.
De route is bewegwijzerd met het volgende logo:

Tijdens de wandeling zijn de voedselbossen, met uitzondering van De Parkse Gaard, vrij toegankelijk (geen honden). Bij De Parkse gaard alléén als er beheerders aanwezig zijn of na afspraak.