Tijd voor activiteit

Tijdens de Natuurwerkdag op 5 november, werken we samen met VITENS aan een vitaal landschap: daar waar weer zicht moet ontstaan op de waterpartijen waar uiteindelijk het drinkwater uit geput wordt, gaan we aan het werk. Door het hout dat we weghalen in langwerpige stapels te leggen, rillen genoemd.

 

 

Inloop om 9 uur bij Fikkersdries,
Groene Woudsestraat 4, 6665 NE in Driel ,
om 9.15 uur werkverdeling!
VITENS zorgt voor koffie en thee tussendoor.
Om 12.00 uur lunchpauze, VITENS zorgt voor soep. Tijdens de lunchpauze is dat er een praatje is een ecoloog of waterdeskundige, die vragen over droogte, wateroverlast en oplossingen daarvan kan beantwoorden!
In het laatste uur, van 13 tot 14 uur maken we het werk af. Ook kinderen komen weer aan hun trekken, bij het maken van een tipi, een hut van wilgentakken, stevig met de takken in de klei. Misschien een mooie gelegenheid om een kennis of vriend(in) mee te nemen, of iemand waarvan je denkt, die kan wel wat beweging en kennis van de natuur gebruiken!
En zie hier, zo ontstaat een mooie plek voor een doorkijkje!

Knot- en snoeiseizoen 2022-2023

De Natuurwerkdag betekent ook het begin van het knot- en snoeiseizoen. Op verschillende zaterdagochtenden knotten en snoeien we in de omgeving van Elst. Takken die een te zware last voor de oudere knotwilgen zijn, of juist alleen de takken die in de weg zitten. Ook na het knotten worden de afgezaagde takken soms op rillen gelegd.
 

 

Bij deze geknotte bomen zijn de rillen bedoeld om watervogels te beschermen tegen loslopende honden.

Maar we snoeien ook de Peren langs de kant van de weg, aan de Wuurde bij. voorbeeld, zodat de zon weer op de vruchten kan vallen, en de ladders tegen de boom gezet kunnen worden bij het plukken.

Gelijk aan het werk? Op 19 en 26 november gaan we aan de slag in de omgeving.  Kijk op de agenda en geef je op bij Leo Starink, 06 37403725.

Na goed snoeien volgt een rijke oogst
Zoek

Nieuws ontvangen?

Schrijf je in en je krijgt van vanzelf het laatste nieuws. Je ontvangt een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.