Requiem voor twee bomen

Een van de meest markante bomen in onze gemeente, in het volle zicht van bezoekers van Landerij de Park en op de doorgangsroute voor fietsers tussen de Schuytgraaf en Elst, is niet meer…
Een drama om de foto’s te zien, een Wilg, misschien wel 70 jaar oud, op een perceel dat net verkocht was aan een landbouwer.

Zal er een nieuwe boom komen? Zijn er regels om zo’n gezichtsbepalende boom van de ondergang te redden, in ieder geval de plek? Als die boom ziek is en oud, luidt de bel voor de laatste ronde, is er geen weg terug, dat is duidelijk, maar wat een drama!

Moge de andere bomen op de Park, die misschien geen plek hebben op de kaart een beter lot wachten: de rij bomen langs de Amadeuspad, ook langs een perceel in gebruik als boerenland.

Moge dit verlies werken als een eyeopener, voor die krachtige bomen in ons gezichtsveld, waar wij ook verantwoordelijk kunnen zijn!

Niet alleen deze boom is gevallen, het zijn zoveel meer bomen. Denk aan de rij die gevallen is langs de Linge. En nu bij de dreigende ontgronding in Randwijk, wordt een prachtige oude wilg met de klei uit de uiterwaard weggegooid. Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk probeert te redden wat er te redden valt, maar of het gezien wordt door de politiek? Informeer je eigen politieke partij! 

Zoek

Nieuws ontvangen?

Schrijf je in en je krijgt van vanzelf het laatste nieuws. Je ontvangt een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.