Nieuwsbrief 4, april 2017

Bouwen met slieten

Met de staken (slieten) van de geknotte wilgen kun je heel wat, niet alleen verbranden als biomassa: daar kun je mee bouwen! Dat laten de wijkbewoners van Elst-Zuid zien op hun nieuwe natuurspeeltuin op de Rozengaard!


Een vosje?!

Een hele leuke site met nieuwsbrief is bijenlint.nl. Vanaf eind maart, begin april kun je het Vosje in je tuin aantreffen. Eerst verschijnen de mannetjes, ze vliegen in de buurt van bloeiende planten, laag bij de grond in een zigzag patroon. Zodra ze een vrouwtje zien storten ze zich erop. Beide vallen op de grond en paren. Of het vosje in je tuin voorkomt hangt af van de grondsoort.

Zo ziet dat Vosje er uit!

Duurzaamheid? … nog niet overal!

Op de Duurzaamheidsmarkt op 22 april zijn we aanwezig geweest en informatie gegeven over de nieuwe voedselbossen in Park Lingezegen. En er moet gezegd: veel belangstelling voor de groene randen van het Park. Duurzaamheid komt op vele gebieden aan bod tijdens de markt. Ook wat duurzaam eten betreft. Voor de voedselbossen in Park Lingezegen bestaat daarom veel belangstelling (De Gelderlander 24-4).

Duurzaam: geen oude bomen meer? Duurzaam met bloemen: liever kort gras? Mag ik ook kritisch zijn?

Hoe zouden de groene verbindingen tussen de natuurterreinen een plek moeten krijgen? Met alleen technologie en zonnepanelen heb je wel heel weinig draagvlak om de gewenste duurzaamheid (het leven op de planeet aarde) te bereiken. Dan verlies je de goodwill van een hele groep bewoners, en ook het leven van een heleboel planten en dieren! Ik heb dan ook een opmerking gemaakt naar de gemeente toe over het zo strak maaien langs de schuine oevers van de Kerkeakkers. Waarom moeten in Godsnaam al die bloemen weg….

Waarom mag dit niet? Een dag later zijn de bloemen weggemaaid. Laten we er toch van genieten!

Leo Starink, voorzitter stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk

Search

Nieuws ontvangen?

Schrijf je in en je krijgt van vanzelf het laatste nieuws. Je ontvangt een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.