Nieuwsbrief 3, maart 2017

Wildeplanten-cursus voor beginners

Maak kennis met de bloemen van de dijken en de oevers van de Waal. Cursusavonden op woensdag 15 maart,12 april en17 mei (van19.30-21.00 uur) in De Hoendrik te Herveld. De bijbehorende excursies zijn op zaterdag 18 maart,15 april,20 mei en 12 aug. (van10.00-12.00 uur). kosten € 35,- inclusief syllabus, IVN RijnWaal leden € 20,-. aanmelden bij Emmy van Balen, balen777@planet.nl of 026 4723848, het aantal deelnemers is beperkt. Zie ivnrijnwaal.nl

Transplantatie

Nog niet zo heel lang geleden stonden de sneeuwklokjes uit de vorige nieuwsbrief (foto Trijnie Nielen) in de sneeuw. Vorig jaar hebben we ze meegenomen van een plek waar een huis gesloopt is, en dus de tuin verlaten was. Getransplanteerd!

Boomfeestdag 22 maart

Op verschillende plaatsen wordt de boomfeestdag gevierd. We hebben als stichting laten weten ons bezorgd te maken om de groene basis in onze gemeente en tegen de kap van verschillende lindebomen op de Pr. Beatrixstraat in Elst te zijn. Van de het Gemeentebestuur hebben we te horen gekregen dat in dit geval de overlast als te dringend werd ervaren. We accepteren dat, maar zien tegelijkertijd dat overal bomen worden gekapt. Mag je dat ook als overlast bestempelen?

Gelukkig gebeuren er bij voorbeeld in Park Lingezegen prachtige dingen, zoals in het voedselbos De Parkse Gaard. We zijn enorm blij met alle bomen die uitlopen, de heggen structuur die er is gekomen en willen graag mensen laten mee genieten. Op De Parksegaard vind je de agenda en kan je je inschrijven voor een nieuwsbrief…

Op de Santackergaard wordt op 22 maart de hegstructuur aangelegd met twee scholen. Daarmee wordt weer een stukje van de Groene Loper gerealiseerd, het pad langs de zeeg die de Schuytgraaf met Elst verbindt. Kijk op facebook voor meer info..

NL-Doet 2017 is weer voorbij

Op verschillende tijdstippen en plekken is NLdoet gevierd. Ook in de Parkse Gaard, met o.a. het opzetten van een frame om kiwibessen tegen op te laten groeien.

Het bijenhotel (voor de wilde, solitaire bijen) in Park Lingezegen heeft een vrije vogel op de uitkijk. Niet zo mooi is dat de schaaldelen die we gebruiken voor dit soort hotels zijn meegenomen door iemand. Wie?

 Foto Cees Sparreboom 

  Foto Wim van Middelaar

 

Leo Starink, voorzitter Overbetuwe Groen Natuurlijk

Search

Nieuws ontvangen?

Schrijf je in en je krijgt van vanzelf het laatste nieuws. Je ontvangt een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.