Nieuwsbrief 3, 21 april 2018

Wilde bijen tellen

Een nieuwsitem dat je eigenlijk niet mag missen is het wilde (of solitaire) bijen tellen dit weekend. Een half uurtje in je tuin om plantsoen wandelen en om je heen kijken: op de grond, in het oude hout of op de bloemen vind je allerlei wilde bijen zoemen, naast natuurlijk de nodige vliegen, honingbijen en wespen. Vind je het leuk om ze (een beetje) te leren kennen, dan kan je een telformulier gebruiken dat op www.nederlandzoemt.nl  is te krijgen, naast een handig bijengidsje.

Op 22 april is er ook aandacht voor de bijentelling  op Radio Gelderland. Op het facebook bericht  #ZinInZondag wordt verwezen naar een uitzending van 07.15, 08.15, 09.15 uur, aarin verslaggever Laurens Tijink samen met imker Leo Starink op zoek gaat naar bijen #nationalebijentelling 

Je kan zondagmiddag natuurlijk ook even langs komen op de Landerij de Park, daar wordt extra aandacht aan de bijen gegeven op de “vier het voorjaar” dag, een echt publieksevenement. Ook verschillende voedselbossen zijn aanwezig. O.a. zijn er rondwandelingen door het gebied.

 

Livestream van honingbijen

Bijzonder feestelijk wordt de livestream van de honingbijen op de bijenstal van Landerij de Park. Samen met de imkers van die bijenstal. Met medewerking van Park Lingezegen, SOGN en de Santackergaard is daar een bijenvolk van binnenuit te bewonderen. Ook staat de Plexiglas kast klaar waar je de bijen aan het werk kunt zien, maar nu dus ook digitaal: Omroep Gelderland heeft de installatie verzorgd, en veel mensen hebben geassisteerd bij de realisatie, bedankt! Daar op de buitengewoon pagina is de livestream vanaf zondag te zien op de website van omroep Gelderland.

De stream is vanaf nu reeds live te bekijken op YouTube en op deze pagina!

 

Opmerking!
Omdat de bijen eind augustus naar hun winterverblijf zijn verhuisd, is de livestream van Omgroep Gelderland (tijdelijk) gestaakt!

Nog meer nieuws van Omroep Gelderland

Tenslotte komt er op TV Gelderland ook een nieuwsitem over de wilde bijen op De Parkse Gaard en het nieuwe bijenhotel op de Santackergaard. Daar heb ik nog niet de publicatie momenten van.. Maar eerst: tellen!

 

Leo Starink, voorzitter stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk

Zoek

Nieuws ontvangen?

Schrijf je in en je krijgt van vanzelf het laatste nieuws. Je ontvangt een e-mail met een link om je inschrijving te bevestigen.