Oogstfeest Voedselbossen en opening nieuw voedselbos Santackergaard


Wanneer:
8 september 2018 @ 14:00 – 18:00
2018-09-08T14:00:00+02:00
2018-09-08T18:00:00+02:00
Waar:
1ste Weteringsewal, Schouwpad naast nummer 5, 6661NB Elst

“Proef de natuur in de Voedselbossen” is het motto waarmee de voedselbossen In De Park, Park Lingezegen, op hun jaarlijkse oogstfeest laten zien en zeker ook proeven wat ze bedoelen wanneer ze met de natuur mee werken.

Al vanaf 14 uur is de markt op dreef. De voedselbossen laten proeven wat voor natuurlijk lekkers ze voortbrengen. Daarbij worden ook  producten van andere lokale kleinschalige bedrijven gebruikt. Verder zijn er interessante workshops die leuke informatie combineren met praktische handigheden. Zo kan iedereen die wil onder deskundige begeleiding tekenen naar de natuur, leren fruit bewaren, horen over de geschiedenis van de Eldense Blauwe of over het houden van honingbijen en huisvesten van wilde bijen, etc.  De oogstmarkt eindigt om 18:00 uur.

De voedselbossen Cidergaard, Ecovredegaard en De Parkse Gaard  in De Park beleven nu hun derde zomer. We hebben elk een andere invalshoek op hetzelfde basisthema: voedsel voortbrengen door met de natuur mee te werken. Net als de Santackergaard, vorig jaar pas aangeplant,  die laat zien hoe goed een combinatie van fruit (Eldense Blauwe pruimen), bloemen en natuur uit pakt. Veel insecten hebben er een plekje, zeker wilde en honingbijen. Voedselbos Appelland, ten zuiden van de Linge, vierde zijn opening al eerder.
De Santackergaard is de jongste van de vier voedselbossen in De Park en wordt op deze dag officieel geopend (zie bij 15.00 uur)

 

Iedereen is welkom. Honden mogen bij het hek blijven. Deelname aan de activiteiten is gratis. Een vrije bijdrage is welkom. Voor de minder mobiele mensen is de Wombat beschikbaar!

Plaats: 1ste Weteringsewal, schouwpad naast nr.  5, 6661NB Elst (voormalige proefboerderij de Santacker). Pad langs watergang aflopen. Ook te bereiken vanaf parkeerplekken bij Landerij De Park, 500m lopen, richting Amadeuspad. Kom bij voorkeur met de fiets!

 

Kijk ook op  https://santackergaard.nl voor de Santackergaard, op  https://deparksegaard.nl voor De Parkse Gaard, op www.ecovredegaard.nl  voor Ecovredegaard,  voor de Cidergaard op www.uwecider.nl