Klussen in De Parkse Gaard


Wanneer:
4 oktober 2018 @ 09:30 – 13:00
2018-10-04T09:30:00+02:00
2018-10-04T13:00:00+02:00

In de zomermaanden hebben we met enkele zomerwerkers op de maandagochtend aan een aantal klussen gewerkt in De Parkse Gaard. Nu de zomer voorbij is stuur ik deze werkoproep naar alle landschapswerkers. Misschien dat er andere vrijwilligers zijn die in oktober ook al aan de slag willen.
We blijven in oktober op de maandagochtend werken, maar willen ook af en toe op de donderdagochtend in De Parkse Gaard aan de klussen werken. De meeste klussen zijn langdurige klussen.

Donderdagochtend 4 okt en maandagochtend 8 okt kunnen we verder werken aan de volgende klussen:
– de poel verder vergroten. De uitgegraven grond kruien we langs wat lager gelegen paden. Zie 2 foto’s.

Deze kant is klaar

Deze kant moet nog verder uitgediept worden.

– in de geul (ondiep slootje) opslag van wilgjes, pitrus en uitgebloeide stengels wegtrekken of wegsteken. De geul staat droog. De weggetrokken opslag gooien we op een composthoop. Zie foto.
In een deel van de geul is de opslag al verwijderd.


– bessenstruiken vrijzetten
met een snoeischaar/heggenschaar. Hiermee voorkomen we komende winter dat de uitgebloeide stengels v.d. kruiden, door hun gewicht, de stengels van de nog jonge en kleine bessenstruiken plat op de grond drukken.
– paden zeisen
– de grond uit de poel dat langs de paden ligt, verspreiden over de paden.

Je hoeft je niet steeds met hetzelfde werk bezig te houden. Je kunt ook afwisselen. Dat is ook beter voor je lichaam/spieren.

Adres:
De Parkse Gaard ligt dicht bij De Park 10, 6661NW Elst. Als je van de Grote Molenstraat de Park in rijdt ligt het aan je rechterhand vóórdat je het eerste betonnen fietspad oversteekt.
Loop in het voedselbos via een pad over een bruggetje naar de poel. Daar starten we, ligt het gereedschap en drinken we koffie/thee.