SOGN, NL-Doet in Oostermeint

De NL Doet dag van Stichting Overbetuwe Groen Natuurlijk is een kennismaking met natuurwerk.
De Oostermeint is een ruilverkaveling  bosje van Staatsbosbeheer. Er ligt een grote paddenpoel, een cirkel van 12 verschillende  fruitbomen, daaromheen een cirkel van Gieser Wildeman (stoofperen), en in een rand naar het bos toe Wilde fruitbomen, zoals die hier altijd al groeiden: Appel, Peer, Kers en Mispel. Bovendien hebben we drie jaar geleden een prachtig bijenhotel geplaatst voor solitaire bijen.
Het natuurwerk bestaat uit het vrij zetten van de jonge aanplant, het vrij maken van de oevers van de paddenpoel en het maaien van de binnencirkel van de fruitbomen.
Vrijdagmiddag 15 maart beginnen we om 12 uur met een korte uitleg van het werk, verdeling van de groepen en uitleg van de middag. Natuurlijk zorgen we voor thee en soep, en u zelf voor een boterham tussendoor. Doe wel laarzen aan, want het kan behoorlijk nat werk zijn, en misschien een extra paar droge schoenen en sokken? we stoppen 16 uur uiterlijk

Het bosje van Staatsbosbeheer aan de Langstraat maakt onderdeel uit van een grotere groep bosjes die met de ruilverkaveling van de jaren 80 aangeplant zijn. Er loopt een grote wandeling door heen, die voert langs Homoet, Fikkersdries van VITENS en de Bremerton. Langs Golfbaan Welderen kunt u ook nog doorlopen naar Park Lingezegen en Landerij de Park. Voor de wandeling  kunt u kijken op de website van overbetuwegroennatuurlijk.nl onder Wandelingen!

En natuurlijk moet u zich aanmelden op NLDoet.nl , Oostermeint nog mooier, bij Elst, natuurgebied, vrijdag..

SOGN en RH Gelderse werkdag in Ughelen

Landschapsbeheer Gelderland heeft een mooie gewoonte om ieder voorjaar een werkdag te organiseren ergens in Gelderland tegen het einde van het knotseizoen. Dit keer in Ugchelen  in samenwerking met SBB. Vaak een leuke manier om andere locaties te bekijken en mee te doen met een excursie of kleine attractie. Dus: kijk maar eens, en schrijf je in. Samen rijden kunnen we dan wel later regelen!

Meer informatie vind je op de website van Landschapsbeheer Gelderland.

SOGN Knotten aan de Raaijsestraat in Elst

Ondanks het onzekere weer toch een planning: a.s. zaterdag 9 februari knotten op de Raaijsestraat in Elst, van half 10 tot half 1.
Een pracht locatie, vlak bij Park Lingezegen, op een van de mooiste straatjes van Elst, of buurschap Raaijen.
Kom je ook, laat het even weten, dan krijg je koffie of thee, of een afbericht bij slecht weer.
De locatie is op de haakse hoek van de straat, bij een hele grote populier, ik zal het spandoek daar ophangen. Vanaf de Grote Molenstraat rijd je door het straatje, totdat de weg een bocht naar links maakt, net na nr. 4 aan de rechterkant. Daar is een hek dat toegang geeft tot het weiland en de paardenstal die achteraan staat.
Groet, Leo Starink

SOGN Knotten aan de Wuurde in Elst

Zaterdag 26 januari gaan we, zonder tegenbericht, knotten aan de Wuurde 112 in Elst.
Er is een ijzeren hek, misschien niet slim om het pad in te rijden met de auto, maar die aan de kant van de weg te parkeren.
We beginnen half 10, eindigen half 1.. Als het slecht weer is krijg je bericht als je je opgeeft.. Ook de Whatsapp staat open voor berichten! Geef je dan even op bij mij op nr 06 37403725, dan zet ik je in de groep! tot gauw,

Leo Starink