Peertjes plukken aan de Wuurde!

Het einde van de zomer is in zicht: Peertjes plukken aan de Wuurde!
Zaterdag 20 augustus is het zover. De oogst wordt niet zo groot, maar staat er wel gekleurd op, kijk maar op de foto. Te zien is dat er grote en kleine peertjes aan hangen, aan één boom.. De kleine, de stoofpeertjes die moeten nog even rijpen, de grote komen nu in aanmerking voor pluk.
Voor 25 ct per kilo kun je met behulp van vrijwilligers van Overbetuwe Groen Natuurlijk de peertjes met de prachtige naam Marguerite Marillat plukken of laten plukken. Dus, ook als je niet de ladder op durft kan je die mooie zomerpeertjes scoren!


Voor de liefhebber: de stichting heeft vorig jaar een dode boom kunnen vervangen voor een ander soort stoofpeer, de Kamperveen stoofpeer. Aan de andere kant gaat er weer een boom dood, die komt dan dit najaar aan bod! Dat geeft de mogelijkheid voor weer een andere soort.

 

Bijentelweekend in de Landerij, De Parkse Gaard en Santackergaard

Door bijen te tellen komen we meer te weten over de verschillende soorten insecten. Zoveel hoef je niet te weten! Door te tellen, de zoekkaart te raadplegen, en van deskundigen daarbij hulp te krijgen, zie je opeens veel meer! Kom zondag 24 april naar de Landerij, om 11 uur inloop, 11.30 uur wandeling naar De Parkse Gaard en Santackergaard, thee en sap ter plekke! Om 13.30 terug naar de Landerij. Wil je je goed voorbereiden? Kijk dan op de site https://www.nationalebijentelling.nl/.

 

Een inheemse haag zetten, een kans uit duizenden!

Hallo, aanstaande zaterdag kan je aan de slag! Op de Rotte Poel, het stuk land tussen Santacker en De Parkse Gaard, aan De Park wordt een grote hoeveelheid plantgoed geleverd voor een inheemse Haag!
Het is een levering die ergens anders is verhinderd, en dus plotseling de grond in kan! Als je meedoet, kom dan om half 10 met je schop naar de ingang van de Parkse Gaard aan De Park. Laat wel even weten als je komt, voor de planning. Als we met genoeg mensen zijn, zijn we tegen de middag klaar! Voor de duidelijkheid: het gaat om het land dat Marion Teeuwen voor de schaapskudde gaat gebruiken!
Met regen gaat het juist door, lekker modderen!

Zou je een bericht kunnen maken voor de knotters via de acy mailing? Ik probeer morgen nog wel een foto te maken voor het slagveld!

NLdoet: werken in de Oostermeint

Op zaterdag 12 maart beginnen we op de Oostermeint aan een nieuw werkdag. Met onze groep knotten we op verschillende plekken knotwilgen en snoeien we hoogstamfruitbomen. Deze keer werken we in de natuur van de Oostermeint. Je moet je alleen even opgeven! Op het eind van de ochtend drinken we gezamenlijk een kop soep en tussendoor natuurlijk Koffie en Thee! Kijk op de site van NL Doet als je je wil opgeven! : https://www.nldoet.nl/activiteit/de-oostermeint-nog-mooier 
We hebben 20 Lindeboompjes als plantgoed kunnen bemachtigen, 2 nieuwe Walnoten, en een paar Krieken (wilde Kers). Wat zal dat mooi uitkomen uiteindelijk! We gaan de oude Walnoten heuvel bij de Paddepoel opschonen, een ril maken voor het vrijkomende hout, er worden wat fruitbomen van de oude Fruitbomen cirkel gesnoeid, en een pad naar de poel zichtbaar gemaakt. Doe je mee?
Leo Starink, voorzitter SOGN

 

Knotten Rijksweg zuid 82b

We gaan knotten op de Rijksweg Zuid 82b, een voormalige nertsenfokkerij aan de rand van Elst. Het is wel een stuk slepen! We beginnen bij het toegangshek.

Knotten aan de Grote Molenstraat 125

We verzamelen op de Grote Molenstraat 125 bij Rinke de Vos. Een groepje van 6-8 mensen fietst dan naar een paardenstal aan de Raaijensestraat bij nr. 4 bij een bocht in de weg, waar 2 grote bomen wachten. De rest blijft bij de Vos.

SOGN Knotten aan de Elster Grindweg 22 in Driel

Hallo,

De volgende keer (29 januari) zijn we welkom bij Hoogsteder, iets meer naar het westen aan de Elster Grindweg 22 in Driel. Met de auto via Driel te bereiken, met de fiets via de Hollanderbroekse weg.

Groet, Leo

SOGN knotten in Valburg

Parallelweg Noord 6, 6675NC in Valburg. We zijn meer dan welkom.. natuurlijk slecht weer voorbehoud, dan vóór half negen bericht! Laat maar horen…