SOGN Knotten en snoeien

18 januari zijn we welkom bij Hoogsteder, aan de Elster Grindweg. Een beetje lastig uit te leggen hoe daar te komen als je met de auto bent, met de fiets ook trouwens. Zoek maar op:

Elster Grindweg 22 6665 NC Driel

We gaan weer knotten, nu bij Hoogsteder. Een paar bomen redelijk jong (ik schat een jaar of 8?) en een paar oudere, lastiger te tackelen..
Laat maar horen via de app! Als het heel slecht weer wordt kunnen we het op die manier afblazen.

 

Afgelopen week hebben we met een paar man geholpen bij de Hoogstambrigade. Een behoorlijk oude boomgaard van appels en peren.
Knotten is nog net iets meer teamwork vind ik! Op de koffie natuurlijk samen.

SOGN Knotten en snoeien

Grote Molenstraat 115, assistentie hoogstambrigade, naast de laatste werkplaats. Maar nu bij de hoogstam brigade van Overbetuwe. Het betere sleepwerk? Maar ook wel wat te leren van het snoeien denk ik.

SOGN Knotten en snoeien

21 december  willen we weer gaan snoeien! De rij peren aan de Wuurde heeft een andere eigenaar gekregen. Die probeert ook te komen die zaterdag.

We verzamelen bij nr 87, bij Hans Theunissen en Thea de Groot. We hebben alle bomen in 2015/16 gesnoeid, en de helft nog vorig jaar..

Het zijn Gieser Wildeman, stoofperen, en geënte  Margueritte Marillat peren, de zogenaamde zomerpeertjes soms op één boom.

Wil je je opgeven, dat kan op de app, evenals afmelden. Heb je die app nog niet, geef je je bij mij op.

Bij slecht weer krijg je dan een algemene afmelding.

Tot gauw, Leo

16 november SOGN in Landerij De Park

Aanstaande zaterdag 16 november gaan we de slieten opruimen die zijn achter gebleven op de Santackergaard, en de wilg die naast de grote Wilg staat die weeen week eerder geknot hebben. Prachtig werk geworden! Het hout dat er af kwam is grotendeels op De Parkse Gaard terecht gekomen, gedeeltelijk op de plek zelf. En er worden slieten bewaard voor een school in Veenendaal. Na het knotten was er een vergadering waarin we onder andere  Margreet bedankt hebben voor haar werk voor de stichting.

Te doen a.s. zaterdag:
– langs het schouwpad een nieuwe sliet zetten die is weg gevallen;
– bij de grote Wilg twee jonge slieten zetten, voor het geval die het begeeft;
– de jonge knotwilg die naast de oude staat ook knotten!
– het knothout opruimen en op een ril leggen;

Laat maar horen of je komt, dan is er koffie en thee. We beginnen half 10, tenzij het regent. Dan per app een afmelding.
Foto’s zijn welkom! begeleidende foto is van Margreet.

Knotten en snoeien SOGN

De volgende keer 7 december, knotten we bij de heren van Eimeren, Grote Molenstraat 113 A. Daar gaan we om en om knotten, tenminste als we ons kunnen inhouden!
Wie neemt wat lekkers mee? de vorige keer zijn we van twee kanten benaderd met lekkers, ook door de eigenaar. Daar hebben we 13 bomen geknot, nu te bewonderen..
Van steeds meer kanten wordt nu aangedrongen op meer bomen, ook in de bebouwde kom. Zou onze ondersnemersvereniging ook meegaan op dat idee, met name op het bedrijventerrein de Aam? Iemand ideeën om hen ook te benaderen?
groet, Leo