SOGN snoeien aan de Wuurde 91

28 maart is de laatste werkdag, op de Wuurde 91, het snoeien van Marguerite Marillat, een soort peren. De nieuwe eigenaar vindt het fijn dat we komen.

Afsluiting knotseizoen 2019-2020, uitstel of afstel?

Helaas, het corona-virus is ook hier als spelbederver opgetreden.
Samenkomen met een grotere groep moet je onder de gegeven omstandigheden niet willen doen, zeker niet om dan ook nog ergens een lunch te gebruiken als dat al zou kunnen.
Dus: wat willen we? het uitstellen tot het begin van het nieuwe knotseizoen? Bij voorbeeld 24 oktober, 2 weken voor de natuurwerkdag van 7 november? Meld je aan als je dat ziet zitten! of een ander idee hebt!
hartelijke groet, en sterkte en ook plezier de komende maanden!
We hebben 11 april nu als afsluiting van het knotten  en snoeien in beeld. 10 tot 14 uur. Reserveer die datum. We gaan dan met het pontje bij Driel over de Rijn, en wandelen daar in de buurt. De lunch moet nog afgesproken worden. Zoals gebruikelijk komen ook knotters van Randwijk en Heteren mee doen!  En eventueel je partner als die partner en jij het leuk vinden!
Groet, Leo

SOGN Knotten en snoeien Rijksweg Zuid 82b (afronding)

Afgelopen zaterdag hebben we weer hard gewerkt, niet zozeer aan het slepen geweest, dat moet nog gebeuren! Door een tractor dan hoop ik..
Op de Rijksweg zuid 82b moet nog wel het een en ander gebeuren, maar niet zo heel veel.
Aanstaande zaterdag zouden we dat kunnen doen, dan kan al het hout naar de weg toe.

Als het slecht weer is of te harde wind laat ik dat weten per whats app.

SOGN Knotten en snoeien

Zaterdag  1 februari willen we knotten aan de Rijksweg zuid, nr. 82b.
Een prachtige rij knotwilgen, aan de rand van Elst.
Nog onzekerheid over het weer, maar daar is de Whatsapp handig voor. We bellen dan voor half negen als het niet doorgaat.

p.s. geef je op via de appgroep?

De plek in Driel waar we de vorige keer waren wil ik natuurlijk nog wel even laten zien. De bomen hadden behoorlijk lange en dikke vingers, dat is wel te zien. Een plek die nog veel mooier gaat worden als de schuren wegvallen en meer groen te zien zal zijn?

Groet, Leo

SOGN Knotten en snoeien

18 januari zijn we welkom bij Hoogsteder, aan de Elster Grindweg. Een beetje lastig uit te leggen hoe daar te komen als je met de auto bent, met de fiets ook trouwens. Zoek maar op:

Elster Grindweg 22 6665 NC Driel

We gaan weer knotten, nu bij Hoogsteder. Een paar bomen redelijk jong (ik schat een jaar of 8?) en een paar oudere, lastiger te tackelen..
Laat maar horen via de app! Als het heel slecht weer wordt kunnen we het op die manier afblazen.

 

Afgelopen week hebben we met een paar man geholpen bij de Hoogstambrigade. Een behoorlijk oude boomgaard van appels en peren.
Knotten is nog net iets meer teamwork vind ik! Op de koffie natuurlijk samen.

SOGN Knotten en snoeien

Grote Molenstraat 115, assistentie hoogstambrigade, naast de laatste werkplaats. Maar nu bij de hoogstam brigade van Overbetuwe. Het betere sleepwerk? Maar ook wel wat te leren van het snoeien denk ik.

SOGN Knotten en snoeien

21 december  willen we weer gaan snoeien! De rij peren aan de Wuurde heeft een andere eigenaar gekregen. Die probeert ook te komen die zaterdag.

We verzamelen bij nr 87, bij Hans Theunissen en Thea de Groot. We hebben alle bomen in 2015/16 gesnoeid, en de helft nog vorig jaar..

Het zijn Gieser Wildeman, stoofperen, en geënte  Margueritte Marillat peren, de zogenaamde zomerpeertjes soms op één boom.

Wil je je opgeven, dat kan op de app, evenals afmelden. Heb je die app nog niet, geef je je bij mij op.

Bij slecht weer krijg je dan een algemene afmelding.

Tot gauw, Leo

16 november SOGN in Landerij De Park

Aanstaande zaterdag 16 november gaan we de slieten opruimen die zijn achter gebleven op de Santackergaard, en de wilg die naast de grote Wilg staat die weeen week eerder geknot hebben. Prachtig werk geworden! Het hout dat er af kwam is grotendeels op De Parkse Gaard terecht gekomen, gedeeltelijk op de plek zelf. En er worden slieten bewaard voor een school in Veenendaal. Na het knotten was er een vergadering waarin we onder andere  Margreet bedankt hebben voor haar werk voor de stichting.

Te doen a.s. zaterdag:
– langs het schouwpad een nieuwe sliet zetten die is weg gevallen;
– bij de grote Wilg twee jonge slieten zetten, voor het geval die het begeeft;
– de jonge knotwilg die naast de oude staat ook knotten!
– het knothout opruimen en op een ril leggen;

Laat maar horen of je komt, dan is er koffie en thee. We beginnen half 10, tenzij het regent. Dan per app een afmelding.
Foto’s zijn welkom! begeleidende foto is van Margreet.