Afsluiting afgelopen knotseizoen: de herkansing!

Voor de afsluiting van het oude knotseizoen denken we aan 19 september: een wandeling langs het oude kerkje van Oosterbeek, bezoek aan de camping Langs de Rijnoever, en lunch aldaar. Verzamelen bij het pontje van Driel, 9.30h, of aan de overkant in Oosterbeek natuurlijk, iets later. Om een reservering te kunnen maken hebben we wel een idee nodig van het aantal mensen dat meedoet. Geef je dus alsnog op.
Groet, Leo Starink

Peertjes plukken aan De Wuurde

15 augustus zomerpeertjes plukken aan de Wuurde, een traditie langzamerhand, van 10h tot 12h . Plek: de Wuurde 87, ladders plaatsen 9.30h, opgeven hoeft niet, hulp bij verplaatsen van de ladders is welkom!

Werken aan de poel in de Oostermeint

1 augustus wilgen trekken en riet snijden in de poel op de Oostermeint.  Het bos is in particuliere handen overgegaan, maar de eigenaren zijn blij als we verantwoordelijkheid voor de poel blijven houden. 9.30h tot 12h, koffie en thee gegarandeerd als je je opgeeft!

SOGN snoeien aan de Wuurde 91

28 maart is de laatste werkdag, op de Wuurde 91, het snoeien van Marguerite Marillat, een soort peren. De nieuwe eigenaar vindt het fijn dat we komen.

Afsluiting knotseizoen 2019-2020, uitstel of afstel?

Helaas, het corona-virus is ook hier als spelbederver opgetreden.
Samenkomen met een grotere groep moet je onder de gegeven omstandigheden niet willen doen, zeker niet om dan ook nog ergens een lunch te gebruiken als dat al zou kunnen.
Dus: wat willen we? het uitstellen tot het begin van het nieuwe knotseizoen? Bij voorbeeld 24 oktober, 2 weken voor de natuurwerkdag van 7 november? Meld je aan als je dat ziet zitten! of een ander idee hebt!
hartelijke groet, en sterkte en ook plezier de komende maanden!
We hebben 11 april nu als afsluiting van het knotten  en snoeien in beeld. 10 tot 14 uur. Reserveer die datum. We gaan dan met het pontje bij Driel over de Rijn, en wandelen daar in de buurt. De lunch moet nog afgesproken worden. Zoals gebruikelijk komen ook knotters van Randwijk en Heteren mee doen!  En eventueel je partner als die partner en jij het leuk vinden!
Groet, Leo

SOGN Knotten en snoeien Rijksweg Zuid 82b (afronding)

Afgelopen zaterdag hebben we weer hard gewerkt, niet zozeer aan het slepen geweest, dat moet nog gebeuren! Door een tractor dan hoop ik..
Op de Rijksweg zuid 82b moet nog wel het een en ander gebeuren, maar niet zo heel veel.
Aanstaande zaterdag zouden we dat kunnen doen, dan kan al het hout naar de weg toe.

Als het slecht weer is of te harde wind laat ik dat weten per whats app.

SOGN Knotten en snoeien

Zaterdag  1 februari willen we knotten aan de Rijksweg zuid, nr. 82b.
Een prachtige rij knotwilgen, aan de rand van Elst.
Nog onzekerheid over het weer, maar daar is de Whatsapp handig voor. We bellen dan voor half negen als het niet doorgaat.

p.s. geef je op via de appgroep?

De plek in Driel waar we de vorige keer waren wil ik natuurlijk nog wel even laten zien. De bomen hadden behoorlijk lange en dikke vingers, dat is wel te zien. Een plek die nog veel mooier gaat worden als de schuren wegvallen en meer groen te zien zal zijn?

Groet, Leo

SOGN Knotten en snoeien

18 januari zijn we welkom bij Hoogsteder, aan de Elster Grindweg. Een beetje lastig uit te leggen hoe daar te komen als je met de auto bent, met de fiets ook trouwens. Zoek maar op:

Elster Grindweg 22 6665 NC Driel

We gaan weer knotten, nu bij Hoogsteder. Een paar bomen redelijk jong (ik schat een jaar of 8?) en een paar oudere, lastiger te tackelen..
Laat maar horen via de app! Als het heel slecht weer wordt kunnen we het op die manier afblazen.

 

Afgelopen week hebben we met een paar man geholpen bij de Hoogstambrigade. Een behoorlijk oude boomgaard van appels en peren.
Knotten is nog net iets meer teamwork vind ik! Op de koffie natuurlijk samen.